Raduga Grez

Houten speelgoed: 5 voordelen 

1. Houten speelgoed is duurzaam

Het speelgoed wordt uiteraard gemaakt van hout. En neen, hier worden niet speciaal bomen voor gekapt! Het voordeel van duurzaam houten speelgoed is dat afgeschreven bomen een tweede leven krijgen. Zo maakt Plan Toys uitsluitend houten speelgoed dat gemaakt wordt van rubberbomen die geen latex meer produceren. Zij verven het product met verf op waterbasis en gebruiken soya inkt bij bedrukkingen. Op die manier draagt dit merk bij aan de toekomst van onze planeet. 

2. Houten speelgoed ziet er mooi uit 

Houten speelgoed ziet er een stuk mooier uit dan plastic speelgoed. Het meest gekende plastic speelgoed heeft schreeuwerige kleuren. Maar het allerbelangrijkst, het is de grootste boosdoener voor ons milieu. Houten speelgoed gaat al decennia lang mee, maar kreeg recent een volledig nieuwe dimensie. 
Zo zijn we allen verzot op het Scandinavische interieur. Wel, bij Kid's Concept wordt dit volledig doorgetrokken in de nieuwste speelgoedcollectie van jouw kiddo. 

3. Houten speelgoed is veilig speelgoed

Hout is een natuurlijk materiaal. Het voordeel hiervan is dat het behandeld kan worden met de nodige zorg. Voor de afwerking wordt steeds gewerkt met verf op waterbasis. Deze is van hoge kwaliteit, zodoende de verf zeker en vast niet afpelt bij gebruik. Kinderen steken ieder stuk graag honderden keren in hun mond, daar is het dus zonder twijfel op voorzien! 
Holztiger is één van de leukste merken in houten figuren. Zij zijn voornamelijk bekend om de houten dieren en dino's. De kwaliteit is uitstekend! Daarnaast zijn de diertjes allemaal afgerond, en hebben ze een dikte van ongeveer 2 cm. Hierdoor liggen ze goed in de hand. 

 

4. Houten speelgoed stimuleert de fantasie

Houten speelgoed wordt vaak vol eenvoud gemaakt. Het doel is om de verbeelding van jouw kiddo te stimuleren. Doordat het speelgoed vaak een minimalistisch design heeft en niet tot in detail is uitgewerkt, kan jouw kiddo zijn eigen invulling geven. Het is dus een stimulans om bij te dragen tot de ontwikkeling van je kind. 

Plastic speelgoed daarentegen wordt gemaakt in felle kleuren. Door de drukke indruk, zal jouw kiddo onnodig stress ervaren. Om dan nog te zwijgen van de luide geluiden die door elkaar kunnen gemaakt worden. 

Hierdoor is houten speelgoed veel duurzamer. Het stuk speelgoed zal immers veel langer meegaan. Doordat het kind hiermee zijn fantasie de vrije loop kan laten, zal de interesse een stuk groter zijn dan bij plastic speelgoed dat maar één doel en functie heeft. 

Ontdek hier het houten speelgoed van Aleta Kids

5. Houten speelgoed is tijdloos

De prijs van houten speelgoed ligt vaak iets hoger, maar zoals reeds gezegd is het ook een stuk duurzamer. Zo gaat houten speelgoed vaak generatie op generatie mee. Eén stuk speelgoed, blijft vaak zelfs voor één kiddo enkele jaren interessant. In tegenstelling tot de speelgoedbak met honderd verschillende, gekleurde en luide voorwerpen van plastic. 

 

Houten speelgoedwinkel 

 

Kiddi Kiddo is een online speelgoedwinkel met houten speelgoed. Je kan al onze producten hier terugvinden: Online Speelgoedwinkel

 

 

Heading

Additional content