Montessori speelgoed

Montessori speelgoed helpt jouw kiddo spelenderwijs bij zijn ontwikkeling. Wat is leuker dan al spelenderwijs leren? Fijn voor kinderen, fijn voor de ouders. Het Montessori speelgoed wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. En betreft speelgoed voor iedere leeftijdscategorie! 

Principe van Montessori

De naam komt van 'Maria Montessori'. Zij was een Italiaanse pedagoog en arts. Volgens haar beschikt een kind reeds op zeer jonge leeftijd over een hoog energielevel. Daarnaast hebben kinderen een enorme drang om actie te ondernemen en zich verder te ontwikkelen. Dit kan gestimuleerd worden door het kind te voorzien van het hiervoor geschikte speelgoed. Speelgoed dat het kind helpt bij de ontwikkeling. 

"Help mij om zelf te leren", is een zin die past bij de denkwijze van Maria Montessori.


Eigenschappen van dit speelgoed

  • Speelgoed op niveau van de ontwikkeling
  • Stimuleren van alle zintuigen
  • Speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen (vb. hout, wol, katoen,..)
  • Realistisch speelgoed 
  • Leren om zelf problemen op te lossen wanneer het fout gaat
  • Ontwikkeling van de fijne motoriek
  • Ontwikkeling oog-hand coördinatie 
  • Ontwikkeling van taalniveau 
  • Leren tellen

Montessori speelgoed bij Kiddi Kiddo

Binnen de categorie bouwspeelgoed zal je verschillende soorten speelgoed vinden die toebehoren aan het Montessori principe. Zo kan je kiezen voor stapeltorens, die zijn er bijvoorbeeld van Raduga Grez. Al vanaf de leeftijd van +/- 8 maanden kan je kind kennis maken met deze stapelaars. Ze zullen betoverd worden door de kleuren, vormen, en manier van bouwen. 

Een rollenspel is eveneens een belangrijk onderdeel van het Montessori principe. Het kind zal zijn eigen verhaal opzetten, waar de fantasie van het kind een grote rol in speelt. Tegelijkertijd is het een heel realistisch gegeven. Vaak spelen we doktertje, winkeltje, ... Allemaal hedendaagse situaties uit het leven gegrepen. Doordat je samen een rollenspel aangaat, leert het kind de taal, omgaan met gevoelens en emoties en nog zoveel meer. Denk hierbij aan verschillende rollenspellen van merken als Kid's Concept, Plan Toys,... 

 

 

 

Grapat Pots

De Grapat Pots zijn een musthave in elke speeltafel. Combineer met allerlei sensorische materialen zoals: rijst, gedroogde pasta, kinetisch zand, ... voor onbeperkt spelplezier.