Duurzaam Speelgoed

Duurzaam speelgoed, een goede keuze! 

Bij De Kinderwinkel ligt de focus op duurzaam speelgoed. Waarom? Wel omdat wij simpelweg willen bijdragen aan de toekomst van onze planeet! Het milieu is één van de grote bezorgdheden van deze tijd. Jonge mensen komen op straat, ouders maken zich zorgen over de toekomst voor hun kinderen. 
Wij zoeken dus merken uit, die oog hebben voor het milieu bij de productie van hun producten. Het is belangrijk een zo minimaal mogelijke belasting op de natuur en zijn gezondheid te leggen. Met andere woorden, onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. 

Speelgoed dat jarenlang mee gaat 

Een belangrijke insteek hierbij, is op zoek gaan naar speelgoed dat jarenlang mee gaat. Speelgoed dat je vandaag koopt voor je eerste kindje, maar perfect kan dienen bij de twee volgende gezinsuitbreidingen. Houten speelgoed is hierbij zeer bekend. Uiteraard is dit nog steeds een héél goede keuze, en bieden we bij dus een groot gamma aan. 

Naast houten speelgoed, zijn er echter nog meerdere varianten.
Heb je onze kurken lego blokjes al eens bekeken? Qurkies is een Nederlands bedrijf dat een kurken variant heeft gemaakt van de alombekende plastic lego blok. Als kers op de taart, kan je de Qurkies perfect combineren met je huidige Lego collectie. Laat die dus niet geheel verloren zijn. Heb je nog geen Lego blokjes? Ga dan gelijk van start met de meeste duurzame variant op de markt! 

Vergeet ook niet dat de bekende pluchen knuffel, super schattig is, maar helemaal niet geproduceerd wordt met oog voor het milieu. Daarom zijn er vandaag verscheidene merken op de markt die werken met 100% Organic Cotton. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Maileg, Fabelab, Roommate,... 

Welke materialen worden er gebruikt? 

Voor de productie van ons duurzaam speelgoed, wordt bijvoorbeeld hout gebruikt. Uiteraard enkel van bomen uit bossen die het FSC label dragen. Dit betekent dat het bossen zijn waar er met respect voor het milieu gehandeld wordt. In sommige gevallen maakt men gebruik van rubberbomen. Met andere woorden, bomen die niet meer van nut kunnen zijn, en dus niet speciaal voor de productie gekapt worden. Plan Toys is een merk dat houten speelgoed produceert, en hiervoor gebruik maakt van resthout afkomstig van teruggewonnen rubberhout.

Het speelgoed van rubber op onze webshop, is uitsluitend 100% rubber. Dit rubber is afkomstig van de Heveabomen. Een voorbeeld hiervan zijn de bad -en bijtspeeltjes van Oli & Carol

Speelgoed dat een kleurtje bevat, wordt uitsluitend gekleurd met verf op waterbasis of verf die zijn oorsprong kent in de voedingsindustrie. De kleuren die de houten producten van Kid's Concept dragen, zijn dus veilig en bevatten geen chemische stoffen!