Ecologisch Speelgoed

Ecologisch verantwoord kinderspeelgoed

Ecologisch kinderspeelgoed, het is niet zo vanzelfsprekend. Vaak vind je plastic speelgoed, maar ecologisch speelgoed? Kiddi Kiddo wil daar met zijn online shop graag verandering in brengen. 
Het zou fijn zijn mochten jullie af en toe de speelgoedcollectie aanvullen met een duurzaam stuk. Elke kleine stap, is er eentje in de goede richting! 

Lego bracht ooit een duurzaam product op de markt. Lego gaat namelijk mee van generatie op generatie. Er gaan dus jaren overheen vooraleer dit speelgoed aan de kant wordt geschoven. Toch zou het mooi zijn hier ook een ecologische variant voor te vinden, toch? Wel dat deden we! Qurkies komt met een kurken Lego blok, die eveneens combineerbaar is met de originele Lego bouwsteentjes. 

Welke materialen worden er gebruikt

Voor de productie van ecologisch speelgoed, wordt bijvoorbeeld hout gebruikt. Uiteraard enkel van bomen uit bossen die het FSC label dragen. Dit betekent dat het bossen zijn waar er met respect voor het milieu gehandeld wordt. In sommige gevallen maakt men gebruik van rubberbomen. Met andere woorden, bomen die niet meer van nut kunnen zijn, en dus niet speciaal voor de productie gekapt worden. Plan Toys is een merk dat houten speelgoed produceert, en hiervoor gebruik maakt van resthout afkomstig van teruggewonnen rubberhout.

Het speelgoed van rubber op onze webshop, is uitsluitend 100% rubber. Dit rubber is afkomstig van de Heveabomen. Een voorbeeld hiervan zijn de bad -en bijtspeeltjes van Oli & Carol

Speelgoed dat een kleurtje bevat, wordt uitsluitend gekleurd met verf op waterbasis of verf die zijn oorsprong kent in de voedingsindustrie. De kleuren die de houten producten van Kid's Concept dragen, zijn dus veilig en bevatten geen chemische stoffen!