Houten speelgoed

Houten speelgoed als alternatief voor plastic speelgoed

Houten speelgoed is al jarenlang een vaststaand gegeven. Onze grootouders en ouders investeerden in enkele mooie stukken kinderspeelgoed. Hierdoor gaat het kinderspeelgoed generatie op generatie mee.

Echter is de populariteit hiervan een tijd lang gedaald. Plastic speelgoed kreeg alsmaar meer de aandacht. Plastic is een goedkopere variant, maar heeft ook zoveel meer negatieve eigenschappen. Eén van de belangrijkste eigenschappen is de milieuonvriendelijkheid. Plastic heeft een zeer negatieve invloed op onze planeet. De laatste jaren komen er steeds meer initiatieven om plastic de wereld uit te helpen. Denk maar aan het vervangen van de alombekende oorstokjes, de plastic winkeltas,... 

Waarom kiezen voor houten speelgoed?

Houten speelgoed heeft erg veel voordelen. 

  • Duurzaam en ecologisch 

Houten speelgoed is duurzaam en ecologisch. Het hout wordt vervaardigd uit bossen voorzien van het FSC-label, afvalhout, gerecycleerd hout of rubberbomen. Rubberbomen zijn bomen die eigenlijk niet meer bruikbaar zijn. Door te kiezen voor houten speelgoed, kies je voor een duurzaam stuk met oog op het milieu! Alleen maar voordeel, toch?

  • Gaat levenslang mee

Speelgoed dat gemaakt wordt uit hout gaat vaak jaren mee. Hierdoor gaat het generatie op generatie mee. Ook wanneer je meerder kindjes krijgt, zal dit speelgoed bij elk kind opnieuw dienst doen. Vaak in tegenstelling tot iets goedkopere, maar dus minder duurzame plastic alternatieven. 

  • Natuurlijk product

Jouw kiddo komt meteen met natuurlijke materialen in contact. Dit maakt dat ze gelijk dicht bij de natuur komen te staan. Onze planeet is zo belangrijk voor de toekomst van onze kinderen. Het is dus van groot belang hen al van jongs af aan bewust te maken. 

  • Stimuleer fantasie en verbeelding 

Houten speelgoed wordt gekenmerkt door zijn "open-ended-play" eigenschap. Het is de bedoeling dat jouw kiddo's hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. Dit maakt dat één stuk speelgoed vaak voor verschillende speeldoeleinden gebruikt wordt. Het kind ontdekt immers steeds iets anders aan het mooie speelgoedstuk. Meestal wordt het gemaakt in mooie zachte kleuren, zonder al te veel toeters en bellen. Opnieuw om de fantasie te stimuleren. 
Raduga Grez is één van de merken die graag houten speelgoed combineert met fantasierijke ontwerpen.

Houten speelgoed van Kiddi Kiddo

Wij zoeken graag naar de leukste merkjes voor jullie. Houten speelgoed is één van onze hoofdproducten. Jullie kunnen deze makkelijk allemaal terugvinden via deze link: houten speelgoed

Hierbij enkele merken die jullie voorzien van het allermooiste houten speelgoed: 

Raduga Grez, Kid's Concept, Aleta Kids, Holztiger, Mokulock, Plan Toys, ...

Houten speelgoed doet jou vast meteen denken aan enkele stuks. Bij Kiddi Kiddo hebben we volgende speelgoedstukken van hout: autootjes, stapelaars, spelletjes, ...

   
Kids Concept: Stand Ijsjes - Bistro


Kids Concept - Weegschaal Bistro